Tässä kriittinen kirjoitus, joka koskee markkinointia ja markkinointiviestintää. Operaattoreilla ja asiakkailla on eri tavoitteet, toinen haluaa tuottaa ja myydä tehokkaasti, toinen ostaa halvalla hyvää. Koska molempien osapuolten intressit poikkeavat melkoisesti toisistaan, on selvää, että pelissä ei ole yhteisiä sääntöjä.

Hinnoittelulla sumennetaan asiakkaan aivot

Esimerkkinä Teleala, joka muuttaa tuotteiden myyntitapaa jatkuvasti. Ensin hinnoittelu perustui kappalehintaan. Siis mitä minuutti maksaa, mitä tekstiviesti maksaa ja mitä maksaa data. Sitten tuli kytkyjen aikakausi. Asiakkaiden vihaama maailma, jossa et koskaan tiennyt miksi olet kiinni operaattorissa ja paljonko puhelimestasi maksoit. Iso osa asiakkaista ei mallista pitänyt, huomasivat sitten vain olleensa koukussa.

Onneksi olemme päässeet pois ajasta, jossa asiakasta sidotaan. Vai olemmeko?

Nyt kauppa on selkeää. Puhelut kiinteällä hinnalla kuussa. Samoin data. Mutta, missä koukku? Kun teet liittymätilauksen, ovat silloin annetut hinnat ovat sinulle voimassa seuraavan vuoden. Rumba siis jatkuu.

Mennessäsi markettiin nuoret pantterit tarttuvat hihaasi tivaten sinulta liittymäsi ehtoja. Tarkastetaanko paljonko nyt maksatte?

Mikä asiakashyöty markkinointitavassa on?

Liittymien hinnat ovat olleet jo pitkään halpoja. Riippumatta siitä mikä liittymä sinulla on, ei taloutesi heilahda suuntaan tai toiseen kahden euron erosta. Oikeasti.

Operaattorit kuitenkin pakottavat asiakkaitaan pelaamaan samaa liittymäleikkiä vuodesta toiseen. Miksi? No heidän itsensä takia. Kyseessä ei voi olla muu kuin taistelu markkinaosuuksista. Liittymien määrä ei voi enää merkittävästi kasvaa, kyseessä on vain siis peli, jossa joku menettää ja joku saavuttaa.

Puheet asiakaskokemuksen kehittämisestä ja sen merkityksestä telealalla kuulostaa korvaani kornilta 

Asiakkaan kokema hyöty myyntiargumentiksi

Koska liittymän hinta ei ole ollut pitkään aikaan merkityksellinen seikka, miksi ihmeessä markkinointi ei voisi perustua muihin arvoihin? Itselleni se arvo olisi liittymä, joka on aina paras. Liittymä jossa on automaattisesti aivan kaikki. Liittymä, jonka Arvolupauksena olisi se, ettei minua koskaan vaivata asialla. Liittymääni lisätään aina uudet asiat, hintahan on jo asetettu tasolle, jossa katetta on.

Jaa

Arvio

Vanha myyntikulttuuri rääkkää asiakkaita  2.00/5 (40.00%) 1 arvostelua